Vilken Tomte ?

 

Ni vill nog veta vilken Tomte detta handlar om. För inte tror ni väl på att det bara finns en Tomte? Nej, sån gallimatias hör sagan och det som kallas TV till. Tänk er själva, en Tomte och millioner och åter millioner med människobarn (och vuxna sen)! Hur skulle det fungera? Va? Nej er egen Tomte är allt inte helt ensam han, och tur är väl det. Ni människor lever ju så kort tid så det vore bra tråkigt för Tomten om han inte hade någon att tala med.

 

Nu är det visserligen inte så ofta vi Tomtar träffas, eftersom det nu för tiden är ganska långt emellan våra kyrktorn, men nog försöker jag understundom språka en stund med mina goda grannar i kyrkorna runt omkring. I alla fall någon gång per århundrade.

 

Vad gör Tomten nu då ?

 

Ja, det beror ju rakt på när Du läser detta. Är det innan eller efter Julsäsongen så ligger Tomten skönt och mjukt i sin säng och drömmer om vita jular och riktigt känner den goda doften av äkta lack i näsan. Kring jul är det tvärtom inte alls tal om att sova, inte! Då är Tomten så flitig, så flitig.

 

Blir det Jul igen ?

 

Nog blir det jul igen alltid! Tomten har allt varit med om bra många Jular så Tomten vet helt säkert att det blir jul igen. Nästa gång det är Jul igen är bestämt i nådens år 2014. (Ock, ock, vad fort tiden går! Det var ju Julen 1237 för bara ett litet nafs sedan, tycker Tomten. )

 

Vaknar Tomten i tid ?

 

Det kan ni allt hoppa upp och sätta er på (så sa alltid gamla Tomtefarfar Mossa) !  Tomten har minsann aldrig, säger aldrig, försovit sig. Så nog kommer Tomten att vakna i god tid till Julen 2014 alltid, liksom till en lång rad med kommande Jular . Lita på det !

 

 

 

 

För samtliga fotografier och all text på www.tomtenytt.se

gäller full copyright enligt lagen om upphovsrätt

Bra att veta

Hem

Bra att veta

 

TomteNytt